iPad 2 informatie

iPad 2 is een enorm succes en de nummer 1 in tabletland. Wij hebben hier de nieuwste features voor je op een rijtje gezet. Naast iPad 2 informatie vind je op deze website ook de scherpste iPad 2 aanbiedingen, ook voor een gratis iPad 2 i.c.m. abonnement ben je hier op het juiste adres.

iPad 2 ontwerp

Lichter, dunner en boordevol slimme ideeën

Zodra je iPad 2 eenmaal in je handen hebt, wil je niet hem niet meer loslaten. Dat is nu precies het idee achter het geheel nieuwe
ontwerp van iPad 2. iPad is 33 procent dunner en tot 15 procent lichter, waardoor hij nog beter aanvoelt.

Bovendien is internetten, e-mailen, het bekijken van films en het lezen van je boeken zo natuurlijk, dat je bijna vergeet dat je een uiterst geavanceerd apparaat in je handen hebt.

140.000 apps voor iPad

Inmiddels zijn er al meer dan 140.000 apps verkrijgbaar voor de iPad, of je nu nieuws, muziek sport, onderwijs of zakelijke apps zoekt ze staan allemaal in de overzichtelijk App Store. De meeste apps zijn daar gratis te downloaden.

iOS 5 en iPad 2

Met het nieuwe besturingssysteem iOS5 voor iPad 2 heb je meteen de allernieuwste functies van iPad 2 in handen. Er zijn met de komst van iOS 5 ruim 200 nieuwe functies bijgekomen, zo is het berichtencentrum toegevoegd.

Berichtencentrum
De apps op de iPad informeren jouw over gemiste berichten, uitnodigingen in je agenda, vriendschapsverzoeken, enzovoort. Nieuwe meldingen verschijnen kort boven aan het scherm, zonder je te storen bij wat je aan het doen bent. Een veeg vanaf de bovenkant van het scherm naar beneden en je krijgt een overzicht van alle recente meldingen.

Berichten met iMessage

Je kunt hiermee berichten uitwisselen met andere iPad-, iPhone- en iPod touch-gebruikers die ook iOS 5 hebben. Met iMessage op het grote iPad-display wordt het versturen van tekstberichten alleen maar makkelijker. En via Wi-Fi is het nog gratis ook. Als woorden niet genoeg zijn, kun je foto’s, video’s, locaties en contactgegevens meesturen.

Je kunt naar hartenlust berichten uitwisselen met andere iPad-, iPhone- en iPod touch-gebruikers met iOS 5. Met iMessage op het grote iPad-display wordt het versturen van tekstberichten alleen maar leuker. En via Wi-Fi is het nog gratis ook.* Als woorden niet genoeg zijn, kun je foto’s, video’s, locaties en contactgegevens meesturen.

iCloud en iPad 2

iCloud bewaart je documenten, foto’s, muziek en nog veel meer en pusht je materiaal draadloos naar al je andere apparaten. Automatisch, moeiteloos en probleemloos: alles werkt gewoon.
Dankzij Fotostream verschijnt een foto die je met je iOS-apparaat maakt automatisch op al je andere apparatuur, inclusief je Mac of pc. Als je nieuwe foto’s van je digitale camera naar je computer importeert, stuurt iCloud via het draadloze netwerk exemplaren naar je iPhone, iPad en iPod touch. Je kunt zelfs de nieuwste foto’s bekijken op je tv-scherm, via Apple TV. Zonder te synchroniseren, te mailen of bestanden over te zetten. Je foto’s zijn er gewoon. Op elk apparaat dat je toevallig bij de hand hebt.

Agenda, e-mail en contactgegevens
iCloud bewaart alles wat je niet kwijt wilt raken (denk aan je contacten, agenda’s en e-mail) en houdt het allemaal up-to-date op al je apparaten. Stel dat je een mail verwijdert, een agendagebeurtenis toevoegt of een paar instellingen verandert. iCloud zorgt ervoor dat die wijzigingen overal worden doorgevoerd. En dat geldt ook voor je notities, herinneringen en Safari-bladwijzers.

Reserverkopie
iCloud maakt elke dag een reservekopie van je iOS-apparaat via Wi-Fi als het apparaat is aangesloten. Van de filmrol tot je berichten en van de apparaatinstellingen tot ringtones, van al deze zaken wordt snel en efficiënt een reservekopie gemaakt. En aangezien iCloud is geïntegreerd in iPhone, iPad en iPod touch, kun je je persoonlijke gegevens draadloos terugzetten op je nieuwe iOS-apparaat of een apparaat dat je al hebt.

iPad 2 Dual-core A5-chip

iPad 2 beschikt over de Dual-core A5-chip dankzij de twee krachtige cores in één A5-chip kan iPad 2 twee keer zoveel werk aan. Je merkt niet wanneer je op het internet surft, films bekijkt, belt met FaceTime, games speelt en tussen apps schakelt. Multitasking werkt vloeiender, apps worden aanmerkelijk sneller geladen en alles gaat gewoon veel beter.

De grafische prestaties zijn tot negen keer beter op de iPad 2, nu kun je op iPad 2 nog vloeiender en realistischer gamen. Door de snellere weergave werken ook apps vloeiender, met name apps met video. Je merkt het wanneer je door je fotobibliotheek scrolt, video’s bewerkt in iMovie of animaties bekijkt in Keynote.

Kortom iPad 2 is een supersnel apparaat geworden voor alle toepassingen die jij maar kunt gebruiken op iPad 2.

Twee camera’s op iPad 2

iPad 2 heeft twee camera’s: een aan de voorkant en een aan de achterkant. Ze zijn niet groot, maar ze kunnen heel wat. Ze zijn ontworpen voor videobellen via FaceTime en ze werken samen. Je kunt dus niet alleen met je vrienden praten, maar ook hun gezichten zien.3 De camera aan de voorkant zorgt ervoor dat je in beeld bent. Schakel tijdens een videogesprek naar de camera aan de achterkant om te laten zien waar je bent, wie er bij je zijn of wat er om je heen gebeurt.

Als iets de moeite waard is om te filmen, zet je de camera aan de achterkant aan. Deze filmt in HD kwaliteit, dus elk filmpje dat je maakt wordt een meesterwerkje. Ook kun je grappige foto’s van jezelf maken met Photo Booth. Je blijft lachen, en je vrienden ook.

Batterij iPad 2

Ondanks dat iPad 2 nu veel sneller is geworden en ook een beter scherm bezit, is de batterijduur ook nog vooruit gegaan. Je kunt nu 10 uur genieten op je iPad 2 van een vol opgeladen batterij. De energiezuinige A5-chip en het iOS voorkomen dat de batterij onnodig leegloopt.